Tineri pentru Europa

1.2 INITIATIVE ALE TINERILOR


Un proiect de Initiativa a tinerilor este un proiect in care tinerii se pot implica activ si direct in activitati planificate de ei si in care sunt actorii principali, cu scpul de a isi pune in practica propriile initiative, spiritul intreprinzator si creativitatea. Participarea tinerilor intr-o astfel de actiune reprezinta o importanta experienta din punct de vedere al invatarii non-formale. De asemenea, ofera tinerilor oportunitatea de a intelege si experimenta „pe viu” conceptul de cetateni europeni si de a isi aduce aportul, prin contribuirea lor, la construirea Europei.

Actiunea 1.2 - Initiative ale tinerilor, incurajeaza proiectele cu aplicabilitatea la nivel local, regional si national. Totodata, sprijina si retelele pentru proiectele cu obiective similare din diferite tari, in vederea consolidarii acestora sub aspect European si pentru a extinde cooperarea si schimburile de experienta intre tineri. Proiectele desfasurate de un singur grup, la nivelul tarii din care acesta face parte, sunt numite Initiative nationale ale tinerilor iar cele realizate de doua sau mai multe grupuri din diferite tari au denumirea de Initiative transnationale ale tinerilor.

Initiativele transnationale ale tinerilor au scopul de a asigura schimbul si impartasirea exemplelor de bune practica. Astfel de proiecte pot influenta mobilitatea tinerilor implicati.


Sursa: www.anpcdefp.ro