Special Olympics of Life


Proiectul « Special Olympics of Life » (Olimpiada Speciala a Vietii) este un proiect ce se desfăşoară pe perioada 01.01.2009-31.12.2009, la Asociaţia Down Oradea, având ca şi grup ţintă tinerii cu Sindromul Down.
Acesta isi propune ca prin intermediul unor activităţi sportive şi artistice precum dansul, gimnastica, înotul, gospodaria sau atelierul sa ofere posibilitatea tinerilor cu Sindromul Down de a se integra în societate, de a-şi dezvolta noi deprinderi, menţinându-şi totodată sănătatea.
Prin intermediul acestui proiect, tinerii de la Asociaţia Down Oradea au ocazia de a interacţiona cu voluntari din Oradea, dar şi cu voluntarii Serviciului European de Voluntariat care işi desfăşoară activitatea la asociaţie, având astfel ocazia de a învăţa lucruri noi, de a-şi îmbunătăţi aptitudinile sociale şi cele de comunicare.
Proiectul este iniţiat de Asociaţia Down Oradea şi este finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în acţiune, program comunitar care pune in practica cadrul legal de sustinere a activitatilor de invatare non-formala pentru tineri şi care va fi implementat in perioada 2007 -2013.

‘Acest proiect este finanţat cu susţinere din partea Comisiei Europene. Această publicaţie [comunicare] reflectă doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o contine.’